Grundaren av Linqart

                  Om Mig

Mitt namn är Emelie Lindqvist, jag är 27 år gammal och kommer från Halmstad. Jag har målat hela mitt liv. För ungefär två och ett halvt år sedan valde jag att gå vidare och få ut min konst. Jag ville visa min konst och det var något som jag verkligen inte vågade, då den enbart varit för egen terapi och välmående. Med hjälp av familj och vänner började jag exponera min konst, och folk gillade den. Jag tog kurser i företagande, men insåg snabbt att ingen kunde hjälpa mig komma in i konstens värld. Jag visste att jag skulle få jobba hårt, och det gjorde jag. Jag fick min första vernissage ungefär fyra månader efter kursen. Den var på Clarion Collection Hotel Norre Park, där jag även sålde 7 tavlor på plats. 
2017 sålde jag min första tavla till en intressent i USA! Det är en dröm som blivit verklighet. Min konst har rest runtom i Sverige för att visas på olika hotell, via ett samarbete med Artqueen som fortlöper 2018 ut. Jag har även samarbetat med Ung Företagare Halland där jag både fått ställa ut själv och bedöma andra unga kreatörer. Det gav mig en ny syn på hur få ungdomar som får chansen att verkligen bli något inom den estetiska sektorn. Min konst har tidigare funnits på Stora Enso Nymölla, på Heagård, i Mellbystrand, Varberg och Malmö. I februari fick jag chansen att ställa ut på Kuben i Falkenberg. Från mars till maj fanns min konst på Cortado Coffeshopp i Halmstad. 
Nu finner ni min konst på SEB på Stureplan fram till den 23 dec
Vernissage den 15-16 dec

Om min konst 
Jag målar mest abstrakt konst, men allt började med landskapsbilder, djur och människor. Jag tycker om att gå tillbaka till detta. Förr använde jag mig av kol, akryl och oljefärg, men idag använder jag mig av vad jag känner för. Textilfärg till exempel. Det är sällan jag använder penslar när jag målar, utan brukar måla med andra verktyg och pryder gärna mina konstverk med materiella ting såsom tråd, masker och annat. Jag vill alltid att åskådaren ska få känna av min konst själv, men bruka ofta komplettera med en dikt för att tydligare få fram en känsla genom verket. Jag vill att man ska få ut mer av konsten än bara ett synintryck, det ska vara mer av en tankeupplevelse än bara det fysiska verket. Att då få läsa en dikt till brukar ge det där lilla extra, samt att man samtidigt får lära känna mig både som person och konstnär.
 
Mina tavlor präglas av mina egna känslor, men även av andra människors och händelser ur deras liv. Jag målar för att förmedla en känsla som man ska kunna känna igen sig i, där den spontana känslan är den sanna. Inget är rätt eller fel.  

Gå gärna in på Linqart på instagram & Facbook för fler bilder och events !

Ni hittar mig även på dessa sidor !

http://www.konstmappen.se/konstn%C3%A4rer/emelie-lindqvist-38538942

https://www.konst2.se/emelie-lindqvist

www.konst.se/linqart

https://www.artupz.com/Linqart

https://www.houzz.se/pro/linqart/linqart

Även min blogg 
http://nouw.com/linqart

#linqart #konst #konstihalmstad
#konstnärihalmstad #abstraktkonsthalmstad #inrednigdesign
#Artofhalmstad